Lämna sidan snabbt!

Sex

I menyn här nedanför hittar du texter och bilder som handlar om sex.

Innehåll - Sex

 • Sexlust

  De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

 • Onani

  Onani betyder att du har sex med dig själv. Du kan till exempel smeka ditt kön eller andra delar av kroppen. Det är inte dåligt att onanera. Du bestämmer själv om du vill göra det.

 • Att ha sex med någon

  Det är viktigt att det känns skönt och bra för alla, när du har sex med någon. Det som känns skönt för en person kan kännas obehagligt för en annan. Lyssna på hur den andra vill ha sex. Visa och berätta vad du själv tycker känns skönt. Säg ifrån om något känns obehagligt.

 • Bildspel: Vad är okej sex?

  Ibland är det svårt att veta vad som är okej och inte när det gäller sex. Här får du veta vad som är tillåtet, vad som är olagligt och vad som kan vara olagligt i vissa situationer.

 • Film: Så här sätter du på en kondom!

  Nu ska du få se hur du sätter på en kondom. Öppna förpackningen med hjälp av jacket i plasten. Var försiktig så att inte naglarna skadar kondomen. Rulla ut kondomen en bit, så att du vet åt vilket håll den ska rullas på. Först och främst ska penisen ha stånd...

 • Sjukdomar som smittar genom sex

  Könssjukdomar kan smitta när du har sex med någon. Testa dig om du tror att du kan ha fått en könssjukdom. Det finns medicin som hjälper. Den medicinen är ofta gratis.

 • Bildspel: Skydd mot graviditet

  Det finns många sätt att skydda sig mot att bli gravid. I det här bildspelet kan du se de vanligaste skydden.

 • Skydd mot könssjukdomar

  Kondom är det vanligaste skyddet för att minska risken för könssjukdomar när du har samlag. Det bästa är om ni som ska ha sex pratar om skydd innan ni börjar ha sex. Skydd mot könssjukdomar är något som ni tillsammans har ansvar för.

 • Sälja sex - att ha sex och få något för det

  Att sälja sex innebär att du får betalt av någon, för att göra något sexuellt. Du kan ha gjort det frivilligt eller för att du har känt dig tvingad. Om du har varit med om det, kan du få stöd och hjälp.

 • Film: Fotboll, mens och sex

  Amanda berättar att hon har haft sex för första gången. Maryam frågar om det gjorde ont och om hon blödde. Amanda svarar att det inte gjorde det. Tvärtom tyckte hon att det var ganska skönt. Men nu är hon orolig att kondomen gick sönder eftersom hon hade haft den i väskan jättelänge.

Till toppen av sidan