Lämna sidan snabbt!

Jag

I menyn här nedanför hittar du texter och bilder som handlar som handlar om dig och dina rättigheter.

Innehåll - Jag

 • Sexuell läggning och HBTQI

  Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer har, som du blir kär i och attraherad av. Du har rätt att älska och vara tillsammans med vem du vill. I Sverige står det i lagen.

 • Jämställdhet

  Killar och tjejer ska ha samma möjligheter och rättigheter. Samhället är ännu inte jämställt, men det finns lagar och planer för hur det ska bli det.

 • Mänskliga rättigheter

  De mänskliga rättigheterna handlar om att du ska kunna leva ett bra liv. Du har rätt till utbildning och sjukvård. Du har rätt att bli rättvist behandlad och rätt att fly till ett annat land om du är i fara.

 • Jag tror att jag är transperson, hur kan jag få hjälp?

  Jag har en killkropp men känner att jag är en tjej egentligen. Jag vill ha ett annat namn och se ut som en tjej. Vad ska jag göra?

 • Min familj accepterar inte homosexualitet eller mina kläder, hjälp!

  Jag kan inte vara mig själv i min familj. De accepterar inte att jag klär mig i tajta kläder. De tycker inte att det passar mig eftersom jag är kille. När jag har klätt mig lite mer som jag själv vill har jag blivit utskälld och hotad.

 • Film: Jag tror jag är kille

  Alex pratar med en kurator om att det skulle kännas märkligt att börja ha bh. Alex säger ”jag tror att jag är kille, att jag vill leva som det men jag vet inte vad jag ska göra”.

Till toppen av sidan