Lämna sidan snabbt!
Sex

Är sex lika skönt för killar och tjejer?

Fråga

Jag undrar om sex känns likadant för tjejer och killar. Är det lika skönt för båda?

Svar

Jag skulle kunna svara på din fråga på två sätt. Antingen ”ja, sex är lika skönt för både killar och tjejer” eller ”det är det nog ingen som riktigt vet”. Jag ska förklara vad jag menar.

Både killar och tjejer njuter av sex, kan få orgasm och känner sexlust. Så på det sättet är det ingen skillnad mellan killar och tjejer.

Men om något är precis lika skönt för två personer är svårt att säga. Tänk dig att två personer äter en maträtt som båda tycker om. Tycker då båda att det smakar precis lika gott? Kanske gör de det, kanske inte. Men ändå tycker båda om maten. Det är det viktigaste.

För att sex ska bli skönt kan man behöva visa vad man gillar, och lyssna på vad den andra tycker är skönt. För alla gillar inte samma saker.

Ett sätt att visa vad du gillar är att berätta när den andra gör något som känns bra. Du kan säga till exempel ”jag gillar verkligen när du gör så där”. Du kan också föreslå saker och säga ”är det okej för dig att smeka mig här?”, eller ”kan du göra så här, det tycker jag är så skönt”.

Fråga också vad den andra gillar. Till exempel ”är det något särskilt som du vill att jag gör?” eller ”känns det här bra?”.

Upplevelsen av sex är olika vid olika tillfällen. Ibland är det jätteskönt och andra gånger kanske bara helt okej. Så är det för alla.

Mer på Youmo

Frågor & svar

Här kan du läsa frågor som unga har ställt till Fråga UMO. Alla frågor på Youmo är besvarade av experter som brukar svara på frågor på UMO.se.

Artikel

Sexlust

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

Till toppen av sidan