Lämna sidan snabbt!
Sex

Hur träffar jag någon att ha sex med?

Fråga

Jag undrar hur man träffar någon att ha sex med? Alla andra verkar ha sex. Jag har aldrig träffat någon som vill.

Svar

Många undrar över precis detta.

Många tror att alla andra har haft sex. Det kan ibland vara mycket prat om sex. Men i verkligheten kan det vara annorlunda. Det viktigaste är att inte ha sex förrän båda vill.

De flesta vill lära känna varandra innan de har sex. Det är också väldigt olika när man känner sig redo för sex. Det är vanligt att man har varit tillsammans ett tag.

Finns det någon person du gillar extra mycket? Då kan det vara bra att försöka lära känna hen bättre. Försök att försiktigt se om hen är intresserad tillbaka. Du kan börja med att prata om vanliga saker, som visar att du bryr dig om personen. Fråga till exempel hur hen mår, eller hur hen trivs i skolan eller på jobbet.

Om personen verkar glad över att prata med dig, så vågar du kanske fråga om ni ska göra något tillsammans. Ni kan till exempel träffas och fika eller promenera.

Du kan lära känna nya personer på många sätt, till exempel i skolan eller genom kompisar. Eller bli medlem i en förening som gör något du gillar. Då kan du lära känna någon med samma intressen.

Aktuella artiklar

Frågor & svar

Här kan du läsa frågor som unga har ställt till Fråga UMO. Alla frågor på Youmo är besvarade av experter som brukar svara på frågor på UMO.se.

Till toppen av sidan