Lämna sidan snabbt!
Sex

Jag betalade för sex, och nu känns det inte bra

Fråga

Jag betalade för att en tjej skulle suga av mig. Det var skönt, men det känns dåligt efteråt. Nu tänker jag på om jag kan ha fått nån könssjukdom? 

Svar

Ja, du kan ha fått någon könssjukom. Vissa könssjukdomar kan överföras vid munsex. Du får veta om du har någon könssjukdom om du testar dig. Du kan testa dig på en ungdomsmottagning eller en vårdcentral.

Du gjorde något förbjudet när du betalade tjejen för att suga av dig. Det är brottsligt och straffbart att ge pengar eller något annat för att få sex. Det spelar ingen roll vilken sorts sex det är. Det spelar ingen roll var det händer. Det spelar ingen roll hur ni har fått kontakt eller om ni känner varann. 

Det kan kännas på olika sätt att köpa sex. Till exempel skönt, spännande eller jobbigt. Vissa mår dåligt efteråt, precis som du beskriver. Du kanske tänker på att tjejen inte skulle vilja suga av dig, om du inte betalade. 

Vill du prata med någon om att du har köpt sex, eller ha hjälp att sluta köpa sex? Berätta det för personen du träffar när du testar dig. Du kan också få hjälp om du kontaktar socialtjänsten eller hjälplinjen PrevenTell på telefonnummer 020-667788. 

Du kan må bättre om du pratar med någon om sånt som inte känns bra. 

Mer på Youmo

Artikel

Sälja sex - att ha sex och få något för det

Att sälja sex innebär att du får betalt av någon, för att göra något sexuellt. Du kan ha gjort det frivilligt eller för att du har känt dig tvingad. Om du har varit med om det, kan du få stöd och hjälp.

Artikel

Sjukdomar som smittar genom sex

Könssjukdomar kan smitta när du har sex med någon. Testa dig om du tror att du kan ha fått en könssjukdom. Det finns medicin som hjälper. Den medicinen är ofta gratis.

Artikel

Sexualbrott

Det är olagligt att göra något sexuellt med någon som inte vill det. Du kan få hjälp om du har blivit utsatt för sexualbrott.

Artikel

Så kan du få vård

Alla som bor i Sverige har rätt till sjukvård när de behöver det. Ring telefonnummer 112 om du eller någon annan har en livshotande skada eller sjukdom.

Frågor & svar

Här kan du läsa frågor som unga har ställt till Fråga UMO. Alla frågor på Youmo är besvarade av experter som brukar svara på frågor på UMO.se.

Till toppen av sidan