Lämna sidan snabbt!

Frågor & svar

Här kan du läsa frågor som unga har ställt till Fråga UMO. Alla frågor på Youmo är besvarade av experter som brukar svara på frågor på UMO.se. Du kan själv ställa en fråga till Fråga UMO, och ett få ett personligt svar som bara du kan se. Men du kan bara fråga och få svar på svenska.

Innehåll - Frågor & svar

Min familj accepterar inte homosexualitet eller mina kläder, hjälp!

Jag kan inte vara mig själv i min familj. De accepterar inte att jag klär mig i tajta kläder. De tycker inte att det passar mig eftersom jag är kille. När jag har klätt mig lite mer som jag själv vill har jag blivit utskälld och hotad.

Jag får inte fika med kompisar eller åka på skolresa för min familj

Min familj bestämmer nästan allt jag gör. Det är många saker jag inte får göra.

Jag är rädd för att tvingas gifta mig

Jag är rädd för att jag snart ska tvingas gifta mig, och jag vill inte det. Vad kan jag göra?

Jag tror att jag är transperson, hur kan jag få hjälp?

Jag har en killkropp men känner att jag är en tjej egentligen. Jag vill ha ett annat namn och se ut som en tjej. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan