Lämna sidan snabbt!
Frågor & svar

Jag brukar titta på porr

Fråga

Jag brukar titta på porr. Får man göra det? Ibland känns det inte bra.

Svar

Det är inte olagligt att titta på porr, som visar vuxna personer. Men det är förbjudet att titta på, ha eller sprida porr som visar personer som är under 18 år.

Porr visar ofta kroppar och sex på ett sätt som inte stämmer med verkligheten. Det är vanligt att porr innehåller förnedring och våld mot tjejer. Det är olagligt att utsätta någon för våld eller att tvinga någon att ha sex. 

Det kan kännas både upphetsande och fel att titta på porr. Om du tittar mycket på porr kan det påverka hur du tänker att sex ska vara, eller vad olika personer gillar. Det kan också påverka hur du mår. Många personer mår dåligt av att titta på porr. 

Vill du prata med någon om det här, eller få hjälp att sluta titta på porr? Kontakta en ungdomsmottagning, eller hjälptelefonen PrevenTell på nummer 020-66 77 88.

Aktuella artiklar

Artikel

Sexualbrott

Det är olagligt att göra något sexuellt med någon som inte vill det. Du kan få hjälp om du har blivit utsatt för sexualbrott.

Frågor & svar

Här kan du läsa frågor som unga har ställt till Fråga UMO. Alla frågor på Youmo är besvarade av experter som brukar svara på frågor på UMO.se.

Till toppen av sidan