Lämna sidan snabbt!
Frågor & svar

Jag är svartsjuk på min tjejs förra kille

Fråga

Jag hittade foton på min tjejs förra pojkvän. Nu jämför jag mig med honom hela tiden. Jag vill verkligen inte bli påmind om hennes liv innan hon träffade mig, för jag är väldigt svartsjuk. Vad ska jag göra?

Svar

Du kan inte ändra på att din flickvän har haft förhållanden innan ni blev ihop. Du måste acceptera att det är så.

Det är lätt att glömma att man själv har minnen kvar från tidigare relationer. Är det så för dig?

Det är vanligt att jämföra sig med sin partners ex. Men försök att tänka på vad som är bra med dig. Tänk på att hennes förra pojkvän inte är ett hot. Du är en helt annan kille. Nu har ni valt varandra, och det är dig hon är ihop med. Njut av det!

Du kan berätta för din tjej att det kändes jobbigt att se bilderna. Men säg också att det är okej. Man måste få spara sina gamla foton.

Svartsjuka är någonting som de flesta känner ibland. Men att vara väldigt svartsjuk är jobbigt, både för dig själv och för den du är tillsammans med.

Ibland beror svartsjuka på låg självkänsla eller att du inte tror att du duger som du är.

Du kan försöka stärka din självkänsla, och tycka om dig själv som den du är. Då kommer du säkert att känna dig mindre svartsjuk. 

Aktuella artiklar

Frågor & svar

Här kan du läsa frågor som unga har ställt till Fråga UMO. Alla frågor på Youmo är besvarade av experter som brukar svara på frågor på UMO.se.

Artikel

Att vara kär

Att vara kär brukar vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

Till toppen av sidan