Lämna sidan snabbt!
Fråga

Jag är rädd att jag inte kommer att blöda när jag har samlag första gången. Kan jag göra en operation?

Fråga

Min familj säger att jag måste vara oskuld när jag gifter mig. De säger att det måste komma blod i sängen när jag har samlag första gången. Jag är rädd att det inte kommer att göra det. Jag har hört att man kan sy dit en mödomshinna. Funkar det?

Svar

De flesta tjejer blöder inte första gången de har samlag. Om de blöder så beror det på att de inte varit tillräckligt upphetsade och våta.

Slidans öppning är inte täckt av en hinna. Mensen skulle inte kunna rinna ut om det fanns en hinna. Det här med mödomshinnan är bara en myt. Därför går det inte heller att sy dit någon sån. Operationerna som några gör funkar inte.

Det kan också vara bra att veta att ingen kan se om du har haft sex med någon annan. Inte ens en läkare eller barnmorska kan vid en undersökning se om du har haft sex. Det beror på att slidan fortsätter att vara precis som tidigare.

Försök prata med din familj om det här, om det är möjligt. Visa dem gärna texter och bilder om snippan här på Youmo.se. Kontakta en ungdomsmottagning, socialtjänsten eller polisen om du på något sätt känner dig rädd eller hotad.

Till toppen av sidan